About

PLANETARIUM je po definiciji mesto sa kojeg posmatramo nebo, kosmos i prostor iznad nas. PLANETARIUM je dobio naziv zbog toga što ovde skupljam utiske i iskustva posmatrajući predele, ljude i događaje na čitavoj planeti. I realno i virtuelno. Planetarium je na latinskom jer je to precizan, univerzalni jezik, koji služi da spaja, a to je ujedno i misija ovog bloga. Ljubav i podrška svim našim različitostima.

Dugo godina sam bila ograničena zadatom temom na sajtu http://www.vrelegume.rs.  Volim automobile, i automobilsku industriju, ali automobil u našim medijima i percepciji kao da postoji samo zbog sebe. Automobil kao i avion i brod su za mene mnogo više od prevoznog sredstva. Oni su simboli kretanja, promene. Oni su zapravo alat da se “zaviri iza ćoška”. Platforma kao što je ova, omogućila mi je da na ovom mestu sakupim i napišem o svemu onome što nije “politički korektno” za stranice jednog petrol head magazina, o onome što sam videla i naučila svih ovih decenija putovanja i istraživanja. O onome što me oduvek istinski zanima: druge kulture, fenomeni i priroda, a najviše proširivanje vidika izvan zadatog skučenog okvira.

Ovaj PLANETARIUM je zapravo vrlo lično “čitanje” sveta.

O sebi: gardening philosopher & travel addict, multilingvalna, radoznala. Udata, majka jednog odraslog deteta, ekonomista.

Tw: LaSangoma@lidijapiroski

Ig: lasangoma